Їжа

Тушковані шиї індички. Бюджетний рецепт простого але смачної страви.

Думаю, серед читачів знайдуться люди які люблять погризти копчені курячі шийки, або не поспішаючи поглодать курочку, повністю розібравши її на окремі кісточки, хто любить длубатися в риб’ячих головах, вишукуючи смачні шматочки і залишаючи після себе лише жменьку кісток.

Так от, сьогоднішнє блюдо яке я приготував з шийок індички, як раз для таких людей, в ньому досить таки багато м’яса і є що помусолити, при тому воно дуже бюджетно, дуже смачно і легко в приготуванні.

Цінник з упаковки шийок індички.

Шия індички не особливо дорогий субпродукт. У “Спаре”, поруч з моїм будинком, кілограм охолоджених шийок коштує 110 рублів. Як по мені, так це не дорого.

Крім 800 грам шийок, для приготування страви мені знадобилися такі продукти:

Цибуля ріпчаста 4 шт

Морква 1шт

Спеції(чорний перець 0,5 ч. л. коріандр 0,5 ч. л, сушений часник 1 ч. л., перець чилі)

Олія рослинна

Сіль.

Основні продукти

Шийки промив і розрізав кожну на 4 шматки.

Індичині шийки дуже м’ясисті.

Злегка обсмажив в сковороді на рослинній олії.

Обсмажені шийки виклав у форму для запікання і посипав спеціями. З спецій я додав: 1 ч. ложку сушеного часнику, по половині ч. ложки чорного меленого перцю і коріандру, лавровий листочок і поросяти, ягняти шматочок перчика чилі. Поки нічого не солив.

Далі, нарізав кубиками моркву і півкільцями цибулю.

Овочі обсмажив на тій же сковороді і на тому ж маслі, на якому готувалися шийки.

У сковороду з піджаркою влив 1,5 склянки води, посолив, довів до кипіння і залив цією сумішшю шийки.

Запечатав форму подвійним шаром фольги, проколов у ній пару дірочок зубочисткою і відправила в духовку, розігріту до 180 градусів, на 2 години.

Ближче до кінця готування фольгу зняв, що б шийки трохи підрум’янилися.

М’ясо після 2 годин гасіння в духовці стало дуже м’яким і легко відділяється від кісток.

Подавати шийки можна і без гарніру, мені здається, тут він зайвий і буде тільки заважати. Краще просто взяти руками шматочок шийки і насолоджуватися смаком страви під улюблений серіал.